Hart voor Katwijk: “Winkeliers mogen zelf bepalen of ze zondag opengaan”

Hart Voor Katwijk heeft het volgende in het verkiezingsprogramma staan: Hart Voor Katwijk wil de vrijheid van de winkeliers benadrukken. Winkeliers mogen zelf bepalen of ze zondag opengaan. Het is hun commerciële afweging, niet die van een overheid.

Daarom zal Hart Voor Katwijk, als grootste oppositiepartij, dit punt uit ons verkiezingsprogramma in de gemeenteraad steeds bepleiten! Hart Voor Katwijk is niet voor of tegen zondag-openstelling van winkels. Wij vinden het simpelweg geen zaak voor de gemeentelijke overheid zich daarmee te bemoeien. Dat moeten ondernemers zelf weten en dus met elkaar afspreken. Wie zijn winkel wil openhouden op zondag moet zelf afwegen of dat gezien zijn klantenbestand verstandig is.

Vanaf de oprichting is dit al een belangrijk issue voor Hart Voor Katwijk. We hebben ons bijvoorbeeld al in december 2013 ingezet om een enkele koopzondag (de zondag voor Kerst bijvoorbeeld) mogelijk te maken voor de AH in Rijnsburg en tuincentrum Moerkerk. Deze ondernemers zien hun klanten op zondag in Noordwijk hun inkopen doen en vinden het een gemiste kans dat zij van de gemeente Katwijk niet open mogen.

Uit een eerder persbericht (2013): “Zo heeft de eind oktober nieuw opgerichte partij Hart voor Katwijk de aanklacht wereldkundig gemaakt op Facebook geplaatst en schrijft er bij: ‘Meedenken i.p.v. tegenwerken. Dat is ook precies wat deze ondernemer graag wil. Hart Voor Katwijk heeft al eerder hiertoe opgeroepen maar in dit college van CDA/VVD/ChristenUnie gaat hem dat niet worden.”

Anita van Ginkel, fractievoorzitter Hart Voor Katwijk

Reacties